(0)

Встановлення зимових шин. Як правильно поставити зимову гуму?

Встановлення зимових шин. Як правильно поставити зимову гуму?
21.12.201700:00

Зимові покришки - це шини, розроблені спеціально під експлуатацію транспортного засобу в погодні умови, коли температура повітря нижче +7 С. Відмінностей від літньої гуми досить багато, і вони дуже впливові. Їздити взимку на літній гумі – ризик своїм авто та своїм здоров'ям.

Наприкінці осені або на початку весни багато автомобілістів їдуть на шиномонтаж або СТО, щоб їх автомобілі перевзули в потрібну гуму. За час, поки Ви поп'єте каву або чай, майстри приведуть автомобіль до належного стану. Після цього Вам потрібно обов'язково перевірити, чи правильно вони зробили! Ви запитаєте, як можна неправильно перевзути автомобіль у зимову гуму? Так просто, наприклад, переплутаний напрямок протектора.

Як правильно встановити зимові шини?

Тепер ми розповімо Вам, як правильно поставити зимову гуму.

Перше правило.

Простежте за стрілочками на Вашій гумі, вони повинні бути спрямовані у бік автомобіля, що рухається вперед. Поруч там має бути напис Rotation. Це діє на спрямовану гуму. На покришці з асиметричним малюнком є ​​написи Outside та Inside, що у перекладі зовні та всередині.

Що може статися, якщо колеса стоять не на той бік?

Правильний малюнок – запорука гарного зчеплення з дорогою. Малюнки зроблені так, щоб відводити воду і краще чіплятися за сніг або ожеледь. Якщо шина спрямована в інший бік, це призведе до непередбачуваної поведінки машини.

Коли легка ожеледиця, і така шина потрапляє на нього, автомобіль у великій ймовірності розгорне. Або в жижі (як у нас взимку зазвичай і буває) вода не виводитиметься з-під шини, а навпаки притягуватиметься в центр. Як Ви розумієте, одну сторону машини зупинятиме. Тож підходите грамотно до питання «Як правильно ставити зимову гуму».

Друге правило.

Потрібно, щоб правильно поставили шину на диск. Наприклад, якщо вантажі більше 30 грамів на колесі, то потрібно оптимізувати колесо при балансуванні. І вже потім накачати та робити подальші маніпуляції.

Що буде, якщо колесо не оптимізоване?

Це впливатиме на з'їдання покришки з одного боку більше, ніж з іншого. Плюс дрібні вібрації заважатимуть.

Третє правило.

Потрібно накачати колесо до потрібного тиску, не більше не менше. У такому разі зчеплення з дорогою гарантовано гарне.

І четверте правило.

Обов'язково проконтролюйте, щоб усі кріпильні болти були затягнуті. Якщо монтажник не затягне болти, ви ризикуєте втратити колесо по дорозі.

Можливо, ці правила відвернуть Вас від чаювання або кави, але може зберегти Ваші гроші або в особливих випадках життя. Ця стаття допоможе вам із встановленням зимової гуми на автомобіль. Слідкуйте за своїм автомобілем, і будете щасливі та миролюбні.




Розповісти друзям:
Коментарі
На даний момент коментарі відсутні, станьте першим.
Написати коментар

x

Замовлення зворотнього дзвінку

Знайшли дешевше?

Знайшли дешевше? Розкажіть нам про це і ми компенсуємо різницю!

Ім\'я
Бажана цiна
Номер телефону*
Де знайшли дешевше?